Geri

Kozmetik Ürünlerinde Sıcaklık ve Nem Takibi

Sıcaklık ve Nem Takip Sistemleri, Ortam İzleme Sistemleri içinde yer alan ve ortamın sıcaklığını/nemini ölçmek için kullanılan sistemlerdir. Gıda (yiyecek/içecek) saklama depoları, soğuk hava depoları, eczaneler için; aşı/ilaç dolapları, hastaneler için; ameliyathane ve laboratuvarlar gibi birçok alanda kullanılabilir. İstenen bir ortamın sıcaklığının, neminin 7/24 izlenmesi ve kayıt altına alınması için Retmon EMS Isı ve Nem Takip Sistemini kullanabilirsiniz. Retmon EMS, önem arz eden tüm faktörleri izler, raporlar ve alarm durumunda e-posta, SMS, SNMP Trap veya sesli/ışıklı siren ile alarm bildirimlerini size iletir.

Sıcaklık ve Nem Takip Sistemleri, Ortam İzleme Sistemleri içinde yer alan ve ortamın sıcaklığını/nemini ölçmek için kullanılan sistemlerdir. Gıda (yiyecek/içecek) saklama depoları, Soğuk hava depoları, Eczaneler için; aşı/ilaç dolapları, Hastaneler için; ameliyathane ve laboratuvarlar gibi birçok alanda kullanılabilir. İstenen bir ortamın sıcaklığının, neminin 7/24 izlenmesi ve kayıt altına alınması için Retmon EMS Isı ve Nem Takip Sistemini kullanabilirsiniz. Retmon EMS, önem arz eden tüm faktörleri izler, raporlar ve alarm durumunda E-Posta, SMS, SNMP Trap veya Sesli/Işıklı Siren ile alarm bildirimlerini size iletir.

Kozmetik İyi Üretim Uygulamaları Kılavuzu’nun 9. Maddesinin 3. Bendinde kozmetik ürünlerin takip gerekliliği şu şekilde açıklanmıştır:

Depolama alanlarında depolanan başlangıç maddeleri ve ürünlerin özelliğine uygun olarak sıcaklık ve nem kontrolü sağlanmalıdır. Depolama alanlarında sıcaklık ve nem ölçüm cihazı bulundurulmalı ve ortamın sıcaklık ve nem koşulları tanımlanarak takibi yapılmalı, bunlara ilişkin kayıtlar tutulmalıdır.

İlgili kılavuza buradan ulaşabilirsiniz.